fbpx

VvE? Neem contact met ons op!

Rotterdamse VvE’s spelen een belangrijke rol bij de komst van glasvezel in de wijken. Bijvoorbeeld door eigenaars actief te informeren over alle voordelen van glasvezel. Of om toestemming te verlenen voor de aanlegwerkzaamheden in panden. Op die manier ontstaat een beweging, zodat alle eigenaren overtuigd raken van het nut, de noodzaak en het plezier van glasvezel. De aanleg van het netwerk is trouwens gratis: die neemt L2Fiber Rotterdam voor zijn rekening. Laten we dus ook samen met alle VvE’s de deur naar de toekomst open zetten.

L2Fiber Rotterdam licht dit verhaal graag toe in een persoonlijk gesprek met het VvE-bestuur of tijdens een ledenvergadering. Neem hiervoor telefonisch contact op via 010 – 269 99 29 (kies optie 3).

Binnenkort een VvE-vergadering? Download hier onze:

VvE-brief L2Fiber Rotterdam
Presentatie VvE’s
Glasvezelfolder

AANVRAAGFORMULIER

Vul hieronder je gegevens in om jouw gratis glasvezelaansluiting aan te vragen!

*Verplicht in te vullen. Door het invullen en versturen van dit formulier, ga je akkoord met de voorwaarden.

Download nu de brochure!

Veelgestelde vragen

VvE

 • Ik wil graag glasvezel, maar mijn woning behoort tot een VvE. Hoe zorg ik ervoor dat ik glasvezel krijg?

  Voordat aannemer Van Gelder Telecom de huisaansluiting in je woning monteert, doen zij eerst een woningcheck bij jou in huis. Tijdens deze woningcheck wordt een rapport samengesteld waarbij goedkeuring wordt gevraagd aan de VvE om de glasvezel aan te leggen in de woningen. Tijdens de VvE-vergadering wordt een besluit genomen of Van Gelder Telecom daadwerkelijk mag starten met de aanleg. Mocht de jaarlijkse vergadering net zijn geweest, dan adviseren wij om dit onderwerp in een extra vergadering alsnog te behandelen. Zo lopen we geen vertraging op tijdens de glasvezelaanleg in de wijk. Als je graag glasvezel wilt, helpt het enorm als je de aanleg van glasvezel op de agenda van de betreffende VvE zet.

 • Mijn VvE besluit om nu geen glasvezel te laten aanleggen. Wat zijn de gevolgen hiervan?

  L2Fiber Rotterdam is een aantal maanden in de wijk aanwezig om het glasvezelnetwerk aan te leggen. Tijdens deze periode heb je de mogelijkheid om een gratis huisaansluiting te krijgen. Besluit de VvE nu geen huisaansluitingen te laten aanleggen, dan kan dit later enkel tegen een vergoeding tussen de € 500 en € 1.500. De aannemer moet dan namelijk terugkomen om de woningen alsnog te voorzien van de huisaansluitingen.

 • Waarom moet ik glasvezel in huis nemen?

  Het glasvezelnetwerk behoort tot één van de nutsvoorzieningen in de stad. Naast elektriciteit, water, de coax-kabel en de ADSL-lijn vormt glasvezel nu één van de basisbehoeftes in een woning.

 • Hoe komt de aansluiting in mijn woning eruit te zien?

  De glasvezelaansluiting is een vierkant kastje van 8 bij 8 cm die in de woning (meterkast of huiskamer) wordt gemonteerd.

 • Wie bepaalt hoe en waar in huis de glasvezelaansluiting wordt gemonteerd?

  De aannemer, Van Gelder Telecom, bepaalt tijdens de woningcheck waar in de woning de glasvezelaansluiting wordt gemonteerd. Uitgangspunt hierbij is de plek van je bestaande coax-aansluiting.

 • Hoe lang is de monteur bezig om de glasvezelaansluiting in mijn woning te monteren?

  Dit verschilt per woning, maar gemiddeld is de monteur een uur per woning bezig.

 • Hoe weet ik wanneer de monteur langskomt om de glasvezelaansluiting in mijn woning te monteren?

  Woon je in een complex met meerdere woningen en waar de glasvezelkabel door de meterkasten zal gaan lopen, zal de aannemer een afspraak in overleg met de bewoners inplannen zodat de woningen in één keer gemaakt kunnen worden. Van belang is dat bij deze afspraak iedere buurman/-vrouw kan open doen om de huisaansluiting te realiseren.

   

  Voor een complex waar de montage van de glasvezelkabel buitenom gaat lopen zal de afspraak voor montage ook gemaakt worden door Van Gelder Telecom. Ondanks dat de glasvezelkabel buitenom gaat is het wel belangrijk dat de bewoners thuis zijn om de huisaansluiting te realiseren.

   

  Voor laagbouwwoningen ontvang je vooraf een brief met een voorstel voor een datum en tijdstip. Komt dit niet uit? Dan maak je een nieuwe afspraak door het telefoonnummer te bellen dat in de brief staat vermeld.

Wooncorporatie

 • Ik huur mijn woning van een wooncorporatie. Mag ik zelf besluiten om een gratis huisaansluiting te nemen?

  Nee, in dit geval is de wooncorporatie eigenaar van de woning. De wooncorporatie besluit of er daadwerkelijk glasvezel aan wordt gelegd in de panden die ze beheert. L2Fiber Rotterdam is met wooncorporaties in gesprek om via een positief besluit glasvezel aan te gaan leggen in de panden. Het helpt uiteraard als je als bewoner aan de wooncorporatie laat weten dat je graag een glasvezelaansluiting in huis wilt.