fbpx

In 5 stappen glasvezel. Glasvezel Rotterdam; hoe staan we ervoor?

Terwijl Kipserem in een recordtijd de Marathon van Rotterdam uitloopt, zijn wij met andere snelheden bezig; het aanleggen van de basis voor supersnel internet; het glasvezelnetwerk in Rotterdam.

Snel, sneller, snelst. Dat gaan de Rotterdammers straks zelf ervaren; razendsnel Netflixen, YouTube-en en haarscherp 8K tv kijken; alles is mogelijk op een nieuw netwerk wat 100% hackvrij is. (En dat laatste is handig in een economie die naar verluidt $600 kwijt gaat zijn aan cybercrime).

Rotterdam verglazen. Het is een missie die menigeen doet denken aan het gezegde over Rome; wat ook niet in één dag gebouwd is. En het nieuwe netwerk van Rotterdam dus ook niet.

Maar los van de gezegdes; hoe staan we er nu voor? We nemen jou graag mee in onze ondergrondse reis om te bouwen aan de toekomst van Rotterdam.

Eerste glasvezel abonnee is een feit!

Op dinsdag 9 april wordt de eerste klant aangesloten op het glasvezelnetwerk van L2Fiber. Een familie aan de Vredesteinlaan in Kralingen wordt geïnterviewd door het team van RTV Rijnmond terwijl de service provider een speed test uitvoert om te kijken of de 500 mbit wel echt gehaald wordt.

Communicatie met bewoners; in 5 stappen glasvezel

De correspondentie met de bewoners is versimpeld; in het nieuwe proces heeft men in 5 stappen glasvezel. De bewoners die aan de beurt zijn ontvangen nu nog maar drie brieven, te weten:
De Woningcheck brief; de aannemer komt naar de woning om de woningcheck uit te voeren (waar wordt de kabel straks aangelegd) en de handtekening van de bewoner op te halen.
De Graaf brief; wij gaan graven in de de straat. Bewoners worden geïnformeerd over de dagen dat er gegraven gaat worden en hoelang dit duurt.
De Aansluiting brief; in deze brief staat een dag en tijdstip dat wij langskomen voor de daadwerkelijke aansluiting. Inwoners kunnen via diverse kanalen deze afspraak bevestigen en of wijzigen.

Daarnaast heten de brieven nu ook ‘1, 2 en 3’; mocht er een vraag zijn, kunnen bewoners snel refereren naar het nummer. Zo weet elke betrokken partij exact waar de inwoner zich in het proces bevindt.

Prinsenland; de eerste brief op de mat & Glasvezel informatieavond

Deze week hebben inwonenden van de wijk Prinsenland brief nummer 1 ontvangen. Naar aanleiding van de eerste vragen van inwoners; “Heb ik een CAT 5 kabel nodig voor glasvezel aansluiting?”, “Komen jullie echt glasvezel aanleggen?” “Worden de snelheden gehaald?”, is er een speciale webpagina in het leven geroepen: https://l2fiberrotterdam.nl/prinsenland/. Op deze webpagina kunnen inwoners van Prinsenland hun vragen achterlaten en ons laten weten of er interesse is in een Glasvezel Informatieavond in hun wijk. Bij voldoende animo gaan wij een ‘Glasvezel Informatieavond’ organiseren in Prinsenland.

Meer informatie over het project RazendSnel Rotterdam?

Wilt u meer informatie over de aanleg van het glasvezelnetwerk in Rotterdam? Bekijk onze website of neem rechtstreeks contact op. We helpen u graag.

Groet,
Team L2Fiber