fbpx

L2Fiber Rotterdam is gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk voor Rotterdam. Op maandag 10 december ging in Kralingen de symbolische eerste schop in de grond. Momenteel worden hier de eerste glasvezelkabels de grond in gelegd. De komende jaren gaat L2Fiber Rotterdam de gemeente Rotterdam wijk voor wijk van glasvezel voorzien. Bewoners hoeven niets te betalen voor de aanleg en de fysieke huisaansluitingen. Dit neemt L2Fiber Rotterdam geheel voor zijn rekening. Om de glasvezelkabel te gebruiken, dienen bewoners wel over te stappen naar een andere aanbieder van internet, televisie en telefonie. Dit is echter niet verplicht.


Sneller, slimmer en schoner

De feestelijke gebeurtenis werd maandag onder meer bijgewoond door lokale bewoners, bestuursleden van VvE’s en betrokkenen vanuit de gemeente Rotterdam. Ook waren vertegenwoordigers van de investeerder, aannemer Van Gelder Telecom en de deelnemende dienstenaanbieders aanwezig. Oscar Kuiper en Henk Hoven, eigenaren van L2Fiber Rotterdam, waren vanzelfsprekend blij met de officiële start van de aanleg. Kuiper: “Na maanden van intensieve samenwerking, voorbereiding en campagnevoering, zijn we ontzettend blij dat we nu echt kunnen beginnen met graven. Dit is de start van een grootschalig project voor Rotterdam. Met dit netwerk maken we de stad sneller, slimmer en schoner.”

CO2-neutraal netwerk
Het glasvezelnetwerk van L2Fiber Rotterdam functioneert CO2-neutraal. Het netwerk bespaart liefst 80% aan energie ten opzichte van de huidige kopernetwerken. De overige 20% haalt het bedrijf uit schone energie. Ook stelt L2Fiber Rotterdam hun glasvezelnetwerk onder gelijke voorwaarden open voor alle aanbieders van internet, televisie en telefonie. Dat betekent dat de consument straks meer keuzevrijheid heeft.